enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
13,7033
EURO
15,5541
ALTIN
785,05
BIST
2.005
köpek ilanları
köpek ilanları

KPSS Sınavına Nasıl Çalışılır

KPSS Sınavına Nasıl Çalışılır
16.11.2021 12:33
0
A+
A-

KPSS Sınavına Nasıl Çalışılır

KPSS sınavına nasıl çalışır? Sınava hazırlanırken aşağıda belirttiğimiz önerileri dikkate alanlar ekstra kendi fikirlerini de içerisine katarak devam edebilirler. Sınava hazırlanırken olmazsa olmaz yapılacaklar;

  • Bulunduğunuz bölgedeki tüm eğitim kurumlarının denemelerine katılmanızda fayda olacaktır.
  • Herhangi bir eğitim kurumuna kayıt olarak düzenli bir planlama çerçevesi oluşturun.
  • Sınava kadar olan zaman diliminde sosyal hayatınızı askıya almanız ve sadece sınava odaklanmanız yararınıza olacaktır.
  • Sınava hazırlık döneminde kendinizi fazla strese sokmaktan kaçınmalısınız.
  • Dersleri ayırarak ilk aşamada özet çıkarabileceğin bölümleri belirlemeli ve bu yönde planlamalarını yapmalısın.
  • İnternet siteleri, televizyon ve daha birçok ağ üzerinden güncel bilgilere takip etmelisin. Güncel olaylara uzak kalmamak için günün birkaç saatini buna ayırmalısın.
  • Sınava hazırlık döneminde Vatandaşlık bölümü için son bir ay ayırman yeterli olacaktır.

Matematik önemli ve üzerinde hassas bir şekilde durulması gereken bir bölümdür. Matematik temelin iyi düzeyde ise konu çalışmak yerine soru çözmen en doğrusu olacaktır. Ancak temelin zayıfsa Antrenmanlarla Matematik kitabını satın alarak başlayabilirsin.

Kitap okumaya özen gösterin. Türkçe bölümünde iyi olmanız içinde paragraf sorularına günlük bir limit koyarak başlayabilirsiniz. Zamanla bu sayıyı arttırarak devam edebilirsiniz.

Sınavı hafife almamanız gerekmektedir. Gerçekten başaralı olmak ve hedeflerinize ulaşmak için tüm bunları yapmalısınız. Etrafınızda çalışmadan kazandım, salladım tuttu gibi efsanelere kulak asmak yerine oturun düzenli ve programlı bir şekilde hedefinizi gerçekleştirin.

Yukarıda KPSS Sınavı kazanmak için yapılması gerekenler önerilerini okudunuz. Yalnız bu saydıklarımızın bir de detay kısmı mevcut gelin bir de beraber bakalım tüm bunları.

Sınava hazırlık aşamasından önce belirlemeniz gereken ve kesinlikle uymanız gerekecek kurallar mevcut. Sınava hazırlık döneminde özel hayatınızda bir işiniz ya da bir sorumluluğunuz var mı? Buna devam edecek misiniz? Öncelikle başlangıçta her şeye karar vermeniz ve zaman planlamasını da buna göre yapmalısınız. Aksi takdirde temeli olmayan bir yapı gibi yıkılıp gidersiniz! Diyelim ki çalışansınız bu konuda işi bırakmanız gerekmiyor ancak iş dışında kalan saatlerde oturup lütfen ders programınıza uyun!

Çalışma programı hazırlamaya başlamadan önce kendinize bir süre belirleyin. Başlangıç için 5 saat ile 7 saat arası bir günlük çalışma iyidir. Ders çalışma programını belirlerken arka arkaya sayısal konuları ya da sözel konuları koymayın. Aklınızı yoracak dersten uzaklaştıracak seçimler yapmayın! Günlük 3 konu ya da 2 bölüm gibi hedefler koymak yerine soru hedefleri koymalısınız. Her gün en az 250 soru çözmeliyim gibi düşünerek bölümlere bunu pay edebilirsiniz. Kitap okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Çalışma gününüzde bir aksaklık meydana geldi insanlık hali olabilir. Ama düzeni bozmandan bir sonraki gün 1 saat daha arttırarak aradaki farkı kapatmalısınız.

Zaman içerisinde günlük çalışma saatlerinizi hafif tempolarla arttırmalısınız. Sınav tarihi yaklaştığında son bir aya geldiğinizde konular bitmiş ve artık bol bol deneme sınavları yapmalısınız. Unutmayın! Sınavı kazanıp kazanmayacağınız hakkında bilgiler verecek olan yaptığınız netler olacaktır. Sürekli netlerinizi karşılaştırmalısınız. Bugün 50 yarın 30 nete düştüğünüzde durumu analiz etmelisiniz. Bu netler birbirine yakın olursa gerçekten bir temel oluşturmuş olduğunuz anlamına gelmektedir. Yalnız bir tutarsızlık mevcut olursa gerçekten sorun çok büyük. Çalışmalarınızı nasıl yaptınız konulara ne kadar hakimsiniz. Gerçekten bu durumu sorgulamalısınız. Örneğin; üslü sayılar konusunu çalışırken sadece giriş kısmını kavrayıp sonraki kısma mı geçtiniz eğer böyle bir durum varsa çok üzgünüm! Sınavda gelecek üslü sayı sorusu özelliklerden bir tanesini kapsıyorsa bu soruyu çözemeyebilirsiniz. Zaman kısıtlı olduğundan çözmeniz saniyelerinizi alacakken bu durumu uzatabilirsiniz. Bu yüzden tüm konuları çok iyi bir şekilde öğrenmeye ve bolca soru çözmeye bakın!

Hayatta yapmak istedikleriniz, gezmek, seyahat etmek, tatil yapmak gibi birçok farklı planlarınız mutlaka vardır. Hayallerinizi ya da planlarınızı gelin gerçekleştirmek için 1 yıl kadar dişimizi sıkalım. Çünkü karanlığın ardında aydınlık olduğunu biliyoruz. Örneklerle gidiyorum ama gerçekten bu bir gerçek. Sınav süresinde birçok aktiviteden vazgeçen insanlar bugün yapamadıklarını yapmakla meşguller. Günün kıymetini bilmeyenler bugün tekrardan sınava çalışma telaşına girmiş durumdalar.

Bu tür pişmanlıklar yaşamamak için kendinizi kısıtlayın ve hedefinize ulaşın! Son bir ay sınava artık hazır olmanız stres ve kaygı durumlarını halletmiş konulara ve sorularla korkmadan yüzleşmeniz gerekir. Bir bölüme daha önce harcadığınız 10 günlük sürenin bugün harcayacağınız 1 günlük süre ile eş değer olduğunu unutmayın! Zaman artık çok değerli olabildiğince soru çözün.

Sınav yaklaştı ve artık son bir haftanız kaldı. Korkmanıza gerek yok çünkü bu süreçten milyonlarca kişi daha önce geçti. Onlar başardı tabi başaramayanlarda oldu karar vermek gerekiyor. Hangi taraftasın kendinden emin olmalısın!

Son 1 hafta sınav için ezber ağırlıklı olan konulara odaklanman yararına olacaktır. Sınav esnasında bilgi ve ezber gerektiren sorularda zihnin yakında zamanda kayda aldığından bu tür sorularda daha çabuk ilerleyebileceksin. Zamandan da kazanacaksın. Sınav alanınızı daha önce görmeniz ve bu konuda kendinizi rahatlatmanız gereksiz heyecana girmemeniz gerekir.

Sınav başladıktan sonra zaman açısında önlemlerinizi almalısınız. Sınavda 2 kaleminiz var bunu çift taraflı açmanız bu sayısı 4 yapacaktır. Zaman geçtikçe tekrardan bu iş için vakit ayırmak yerine direk çevirerek devam edebilirsiniz. Sakın kalem tıraş için ayıracağınız vakit için dediğimi sanmayın tamam oraya ayıracağınız zaman da değerlidir ama dikkatinizi dağıtmayın. O soruyu çözerken takılmanız dikkatinizin gitmesi demektir.

Sınavda farklı teknikler uygulayabilirsiniz. Zamanın önemi bakımında farklı teknikler uygulanabilir. Örneğim; ALES tekniğiyle öncelikle hızlıca kitapçığı kontrol ederek uzun soruları belirleyip kısa ve yapılabilecek soruları işaretle. Başa dönüp işaretlediklerini çöz ve bitir. Daha sonra tekrar zaman harcayacağın sorulara odaklan. En son kalan soruları çözmeye çalışarak devam edebilirsiniz.

Unutmayın düzen ve programlı bir çalışma ile başarı mutlaka gelecektir. Herkes için umarım faydalı bir içerik olmuştur. Aklınıza takılan sorularınız varsa aşağıda yorum bölümünde iletebilirsiniz.

ETİKETLER: KPSS, kpss ders çalışma, kpss nasıl çalışır, kpss sınavı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.