enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
15,8814
EURO
16,7967
ALTIN
927,04
BIST
2.394,83
SON DAKİKA
20:55 YKS Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
20:54 Yükselmesi Muhtemel Kripto Paralar
20:53 Uzun Vadeli Coin Yatırımı 2022
20:52 Kripto Para Yatırım Tavsiyeleri
20:51 Geleceği Parlak Coinler
20:50 En Değerli Altcoin Hangisidir?
19:05 En Çok Hangi Coin Kazandırır
21:57 Home Ofis Kurmak için 10 İpucu
21:53 Üniversite Değiştirme Başka Bölüme Geçme Şartları Nelerdir?
21:49 Değer Kazanacak Coinler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Armatör Nasıl Olunur, Amatör Maaşları Ne Kadar?

Armatörler denizcilik ve genel olarak deniz dünyasının en büyük isimlerindendir. Genellikle bir geminin sahibidirler. Gemi sahibi, bir teknenin doğru çalışması için gerekli tüm ekipman, malzeme ve diğer malzemelerle birlikte geminin seyir için mükemmel durumda olmasını sağlayan kişi veya şirkettir

Armatör Nasıl Olunur, Amatör Maaşları Ne Kadar?
10.11.2021 16:55
0
A+
A-

Armatör Nasıl Olunur, Amatör Maaşları Ne Kadar?

Armatörler denizcilik ve genel olarak deniz dünyasının en büyük isimlerindendir. Genellikle bir geminin sahibidirler. Gemi sahibi, bir teknenin doğru çalışması için gerekli tüm ekipman, malzeme ve diğer malzemelerle birlikte geminin seyir için mükemmel durumda olmasını sağlayan kişi veya şirkettir.

Fakat armatörlerin faaliyet gösterdiği alan denizcilik sektörüne göre değişmektedir. Örneğin, eğlence amaçlı olarak bir teknenin, sahibi ve kaptanı aynı kişi olabilir. Bu kişiler genellikle denizi sever ve gerekli bilgiye sahiptirler. Bu nedenle bir kişi kendi teknesinin parasını ödeyebilir ve kaptanlığını da yapabilir.

Bununla birlikte, büyük teknelerde, tekne sahibi genellikle tekneye bakmak için bir kaptan tutar ve ikinci durumda sorumluluk ona düşer.

Armatör Nedir?

Gemi sahibi veya ticari amaçlarla bir gemi işletmeyi taahhüt eden gerçek veya tüzel kişidir.

Armatör, deniz taşımacılığına katılır ve faaliyeti, mal dağıtım zincirinin bir parçasıdır. Bu anlamda ticari faaliyeti ulusal ve uluslararası taşımacılıkla ilgilidir.

Öte yandan, tekneden sorumlu kişinin mutlaka geminin sahibi veya kaptanı olmadığının açıklığa kavuşturulması önemlidir. Rolleri karıştırmamak ve karışıklığı önlemek için bu açıklama gereklidir.

Armatör Ne İş Yapar?

Armatör tanımı, amacı belirli bir gemiyi işletmek olan ancak onu ticari amaçlarla kullanan gerçek veya tüzel kişiden başka bir şey değildir. Denizcilik alanında çalışıyorsanız, en alakalı kavramlardan biri olduğu için bu işe ilgi duyabilirsiniz.

Bir armatörün asıl sorumluluğu gemideki farklı pozisyonlar için nitelikli profesyoneller aramaktır. Mürettebatın, gerçekleştirmeleri gereken faaliyetlerin her birinde işlevlerini yerine getirmeleri için profesyonel ve yeterli eğitim almış olmaları önemlidir.

Armatör Nasıl Olunur?

Armatörler yeni sahibi olan veya onları işleten kişiler olduğu için bir kişinin armatör olabilmesi ve bu işi yapması için bir tekne veya yeme ihtiyacı vardır. Teknemiz olduktan sonra gemi ticareti ile uğraştığınız da sektörde armatör olarak anıla alabilirsiniz.

Armatör Olma Şartları Nelerdir?

Günümüzde armatörler ticaretle uğraştıkları için iş adamı statüsü de taşırlar. Bu yüzden armatör olabilmek için üniversite okumak şart değildir. Bundan dolayı da üniversitelerde armatör bölümlü diye bir bölüm yoktur.

Armatör bölümü olmadığı için denizcilik adına bilgi edinmek ve bu işte başarı göstermek için denizcilikle ilgili herhangi bir bölümün okunmasında fayda vardır. Gemi fiyatları pahalı oldukları için armatör işiyle uğraşmak isteyenlerin belli bir bütçeyle ihtiyaçları vardır.  Belli bir bütçe olsa dahi bu her zaman bu işi yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bu iş yapabilmek için gerekli olan şartlardan bir tanesi de sektörde iyi ilişkiler kurmak gerekir.

Armatör Maaşları Ne Kadar?

Armatörler kendi işlerini sahipleridir. Herhangi bir şirkete bağlı değillerdir.  Kendi işlerinin patronu oldukları için çalıştırdıkları elemanlar da olabilir.  Bu durumları göz önünde bulundurulduğunda şunu söyleyebiliriz armatörlerin sabit net bir gelirleri yoktur.  Armatörlerin elde ettikleri kazanç yaptıkları ticaret ile orantılıdır. 

Armatörlerin sahip oldukları gemi sayısı da kazandıkları para miktarını etkilemektedir. Bu işe yeni başlayan küçük çaplı kişiler yaklaşık olarak 10 bin dolar kazanç elde edebilir.  Bu işi uzun süreli yapan kişilerden başarılı olanlar 30 milyon dolara kadar kazanabilirler.

Armatör İş İmkânları Nelerdir?

Armatörler genellikle kendi işlerin sahipleridir. Bu yüzden herhangi bir kuruma başvurmak gibi bir zorunlulukları yoktur. Herhangi bir teknesi olan bir kişi bu işi rahatlıkla gerçekleştirebileceği için iş sıkıntı gibi bir durumla karşılaşmayacaktır. Armatörlerin yaptığı bir diğer işte işletme sahibi olmaktır. Anlaştıkları kişiler ile ürün taşımacılığı yaparak hayatlarını devam ettirirler.

ETİKETLER: armatör iş imkanları, armatör maaşları, armatör nasıl olunur, armatör ne iş yapar, armatör olma şartları nelerdir
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.