DOLAR
19,1791
EURO
20,9317
ALTIN
1.221,33
BIST
4.896,07

Flama Formasyonu Ne Anlama Gelir?

Flama Formasyonu Ne Anlama Gelir?
30.06.2022 13:16
0
A+
A-

Flama Formasyonu Ne Anlama Gelir?

Flama formasyonu, uluslararası çapta oraya çıkmakta olan alışverişler konusunda ortaya çıkmaktadır. Özellikle grafik üzerinden önemli konuları görmekte mümkündür. Flama formasyonu grafik sayesinde ele alınırken belirli bir aralığı göstermektedir. Grafik üzerinde yaşanan değişkenlik ile beraber en dar kısım flama formasyonu olarak belirtilmektedir.

Sert fiyat hareketleriyle dip ve tepeler birbirine yaklaşarak flama formasyonu olarak bilinmektedir. Ülkeler arasında borç ve alacak konularında en aktif olarak Kasım yaşanır. Bu konudaki Bayrak formasyonu farkı ise grafik paralel şekilde değil üçgen biçimde gerçekleşmektedir.

Flama Formasyonu Nasıl Çizilir?

Flama formasyonu grafik olarak dik çizgiler olarak ele alınmakta ve çizilmektedir. Özellikle eğik açı üzerinden öne çıkmakta olan grafik üçgen şeklinde devam eder. Bu da Bayrak formasyonundan şekil olarak ayrılan özelliktedir. Bayrak formasyonu daha çok paralel şekilde devam etmekte ve ani değişimler yaşanmaktadır. Ani değişimler ile iniş çıkışlar gerçekleştirilmekte olup grafik halinde çizilmektedir.

Flama Formasyonu Ne Kadar Sürer?

Dönem olarak ele alınacak olan flama formasyonu ne kadar sürer? En az 10 ve en çok 20 çubuk arasına düşmektedir. Ardından hacimlerde meydana gelmekte olan artış ile beraber miktarda artmaktadır. Artış ile beraber miktar değişkenliği yaşanması mümkündür. Genel itibariyle 10 ve 20 arasındaki çubuk miktarıyla flama formasyonu sürmektedir. Özellikle konsolidasyon dönemi denilen aralıkta ortaya çıkmakta olan daralma ile önemini göstermektedir.

Flama ve Bayrak Formasyonu Arasındaki Fark

Flama hızlı bir formasyon olmakla birlikte tek farkı dikdörtgen şeklinde olmamasıdır. Yani flama tam aşağı yukarı hareketler ile oluşmaktayken bayrak ise dikdörtgen şeklinde oluşmasıdır. İki formasyonun mantığı da aynı diyebiliriz. Yalnızca ufak şekilsel farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Her iki formasyonun uygulanması için de dikkat edilmesi gerekenler vardır. Şekilsel olarak flama ve bayrak formasyonu arasındaki fark belirgin olsa da işleyiş bakımından büyük farklar bulunmamaktadır.

Bayrak Formasyonu

Flama Formasyonu

Yükseliş hareketlerinden sonra hareketin devamı için kar realizasyonları oluşturmaktadır. Hacim ve hareketler gittikçe daralmaya başlamakta dalgalanmalar oluşmaktadır. Flama kısmında oluşan dalgalanmalar flamaya benzemektedir. Flama formasyonu oluşurken kopuş süreci sert ve hacimli olmaktadır. Bu yüzden direnç bölgesinde yer alan hacim al noktasını oluşturmaktadır.

Dirençten sonraki hedef flama direğinin yükselişi kadar olmaktadır. Bu işlemin tam tersini görmekte mümkündür. Düşüş trendinden sonraki kısa süreli dalgalanma sırasında oluşmaktadır. Bayrağın alt çizgisini kırılması ile birlikte formasyon tamamlanmış olur ve flama direğinin uzunluğu kadar düşüş yaşanmaktadır.

Flama Formasyonu Avantajları Nelerdir?

Flama çizmek her yatırımcı için oldukça pratik ve kolay olmaktadır. Çünkü diğer teknik analiz araçlarıyla kıyaslandığında mantığı ve oluşum aşamaları daha basittir. Buna ek olarak flama formasyonu avantajları da vardır. Formasyonun her zaman aynı vakitte çıkması beklenmeyeceği gibi farklı zaman dilimlerinde de meydana çıkacağını belirtmek gerekir. Bu yüzden günlük alım satımlarda grafik üzerinden değerlendirme yapılırken uzu vadeli yatırım yapmak isteyenler haftalık ve aylık grafiklerdeki formasyonu ayırmaktadır.

Flama formasyonu sayesinde teknik analizlerde her zamanın ayrıntısını görmek mümkün. İndikatörün her çeşit zamanda görülmekte olması size avantaj sağlamaktadır. Yani kısa ya da uzun vadedeki karınızı görmenizi sağlayacağı gibi buna göre yatırım yapmanıza olanak tanır. Kar alımı yaparken zarara uğrayacağınız zaman çok fazla zarar etmenize engel olmaktadır. Bu da yatırım sonunda sonuç her ne olursa olsun en az hasara uğramanız açısından önemli bir nokta olacaktır. Flama formasyonu tekniği yeni başlayanların bile kolayca anlayacağı karışık olmayan bir analize sahiptir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.