DOLAR
19,1696
EURO
20,9618
ALTIN
1.216,23
BIST
4.908,79

Akıllı Telefon Kullanımını Etkileyen Faktörler

Akıllı Telefon Kullanımını Etkileyen Faktörler
16.07.2022 17:47
0
A+
A-

Akıllı Telefon Kullanımını Etkileyen Faktörler

Telefonlar günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu duruma ilk başta teknolojinin hızla gelişerek mobil cihazların birçok görevi yerine getirebilmesi neden olduğu görülmektedir. Akıllı telefon kullanımı ise sadece mobil cihaz olarak değil birçok alanda farklı kullanımı ile insan hayatında yerini almıştır. Mobil ağların gelişmesi, yazılım dünyasında gerçekleşen ileriye doğru atılımlar veya sosyalleşme ihtiyacı gibi birçok faktör telefon kullanımını zorunlu hale getirmiştir.

Akıllı Telefon Tercihi

Akıllı telefonların günümüz dünyasında bilgisayarların yerini aldığı değişmez bir gerçek olarak kabul edilmektedir. Özellikle uygulama geliştiricileri tarafından telefon kullanıcılarına sunulan uygulama çeşitliliği ile bilgisayarların bile önüne geçtiği varsayılmaktadır. Akıllı telefon tercihini etkileyen faktörler ise ilk başta kullanıcıların talep ettikleri ürüne ait ayırdıkları bütçe yer almaktadır. Daha açık bir ifade ile akıllı telefon fiyatları, tüketici tercihinde ilk belirleyici faktör olarak değerlendirilmektedir. Akıllı telefon kullanımı ile amaçlanan fayda ve fiyat rasyosu ilk belirleyici unsurdur. Sonraki işlem ise ürün piyasa hacmidir. Tüketiciler genel itibari ile tavsiye veya eleştiriler üzerinden tercihte bulunmaktadırlar. Bu durum ise mobil cihazlarda oldukça karşılaşılan bir durumdur.

Mobil cihaz kullanımına etki eden faktörler ise firmaların piyasa araştırmaları sonucunda elde ettikleri verilerden oluşmaktadır. Bu veriler başta fiyat ilgisi, marka sadakati, ürün performans listesi, ihtiyaca uygunluk yüzdesi ve ürün tüketici davranışları şeklinde sıralanabilmektedir.

Akıllı Telefon Kullanımında Çevresel Faktörler

Mobil cihazların hızla evrimleşerek birçok ihtiyaca aynı anda karşılık vermesi bazı çevresel durumlara yol açtığı görülmektedir. Bu durumlar zaman içinde gelenek ve görenekler ile çatışarak farklı iki dünya yarattığı sonucuna ulaşılmaktadır. Akıllı telefon kullanımı ise yapılan araştırmalar sonucunda on beş ile kırk beş yaş arasında bulanan bireylerde daha yoğun olarak gözlemlenmektedir. Ayrıca medeni durum, bireylerin kültür geçmişi gibi birçok faktörde akıllı telefon kullanılmasında etkili olduğu görülmüştür.

Mobil cihazların günlük hayatta kullanımı hayatı her açıdan kolaylaştırdığı yanlış bir çıkarım olmayacaktır. Gün içinde sosyalleşmek isteyen bireyler veya hızlı bir şekilde çalışmalarını koordine etmek isteyen çalışanlar gibi birçok olumlu yönde katkısı olduğu ortaya çıkmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.